رامسرنیوز Ramsarnews اخبار رامسر

نخستین پایگاه اینترنتی خبری - تحلیلی شهرستان رامسر

رامسرنیوز Ramsarnews اخبار رامسر

نخستین پایگاه اینترنتی خبری - تحلیلی شهرستان رامسر

آگاه باشید و آگاهی بدهید،خطر!

 

هشدار ستاد مبارزه با موادمخدر نسبت به مصرف ماده مخدر "پان پراگ" 

 

جانشین دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر روز جمعه نسبت به شیوع مصرف ماده مخدر جدیدی به نام "پان پراگ" در میان جوانان و نوجوانان کشور هشدار داد.


به گزارش ایرنا "محمدرضا جهانی" در یک نشست خبری گفت:پان پراگ یک نوع ماده مخدر صناعی است که عوامل سودجو آن را با عنوان خوشبوکننده دهان به جوانان و نوجوانان می‌فروشند.

وی افزود: در بعضی استان‌های کشور به خصوص استان‌های شرقی مصرف ماده صناعی پان پراگ در بین نوجوانان و جوانان با تبلیغات کاذب و با نام‌های "راجا" ، "تایتانیک"،"پان عربی" ، "ویتامین" ، "ملوان زبل" ،"پان اسفناج" "گوتکا" ،"ناس خارجی" و "پان پاکستان" شیوع یافته است.

او گفت:این مواد با نام‌های ، پان(‪ ،(PAAN‬چالیا (‪،(CHAALIA‬گوتکا(‪(GUTKHA‬ نیسوار (‪ (NISWAR‬در پاکستان ، اندونزی ، مالزی ، فیلیپین ، چین ، تایوان ، کامبوج ، ویتنام ، لائوس و هند تولید می‌شود.

جهانی افزود:محتویات پان پراگ ترکیبی از تنباکو، آهک ،خاکستر، ادویه‌های معطر ، ساخارین و اسانس‌ها و افزودنی‌های غیر مجاز است.

وی با اشاره به اینکه در این مواد از طعم‌هایی مانند نعناع استفاده می شود، گفت: ترکیباتی همچون آرسنیک ، کربنات ، منیزیم و سرب نیز در این مواد مشاهده شده است.

جهانی اظهار داشت:پان پراک‌ها در اشکالی مانند پودر، آدامس و پاستیل توزیع شده و به صورت مکیدنی و یا جویدنی استفاده می‌شود.

جانشین دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر، مرکز تهیه این مواد را پاکستان اعلام کرد و افزود: استفاده از این مواد در پاکستان یک عادت رایج طبیعی و فرهنگی است و میزان استفاده از آن به میزان زیادی روبه افزایش است.

وی به نام درخت "آرکا کیتچیو" ( ‪ ( ARECA CATECHU‬و مصرف دانه آن که سبب قرمزی رنگ دهان می‌شود، اشاره کرد و گفت: این دانه در برگ درختی به نام " بتل " ( ‪ ( BETEL‬پیچیده شده و با افزودن مقداری هیدروکسید کلسیم ، تنباکو و مواد افزودنی به آن ماده مخدر پان ساخته می‌شود.

جهانی توضیح داد : چون برگ این درخت گرانبها است ، سود جویان و توزیع کنندگان از خاکستر و مواد تقلبی به جای برگ درخت استفاده می‌کنند.

وی همچنین به تولید گوتکا نیز اشاره کرد و گفت: با جوشاندن موادی که در تولید پان به کار برده می‌شود و پیچاندن عصاره آن در برگ درختی به نام "وین" (‪ ، (VIN‬گوتکا ساخته می‌شود.

جانشین دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر به عوارض جسمی روانی ناشی از مصرف این نوع از انواع مواد مخدر اشاره کرد و گفت: نیکوتین موجود در تنباکو این مواد سبب زردی رنگ دندان‌ها و ایجاد آسیب جدی به سلول‌های مغز می شود.

جهانی ، سرطان دهان ، حنجره ، لثه و ایجاد عارضه در دستگاه تنفسی و قلب و عروق را نیز از دیگر عوارض مصرف این مواد دانست.

وی گفت:با مصرف این مواد، بزاق دهان افزایش یافته و خروج مکرر آب دهان مصرف‌کننده ، سبب ایجاد بیماری‌های عفونی مانند سل و هپاتیت می‌شود.

جهانی از دست دادن تعادل رفتاری و حرکتی ، سبکی‌سر ، گیجی و شادی کاذب و تشنگی را از دیگر عوارض مصرف این مواد ذکر کرد.

وی، ایجاد دلبستگی و اعتیاد را مهم‌ترین عارضه مصرف این مواد مخدر صناعی دانست و تاکید کرد:بر اساس بررسی‌های به عمل آمده از ‪ ۱۱‬نوع پان‌های موجود در سطح استان سیستان و بلوچستان ، شش نوع آن حامل مواد مخدر افیونی بوده است.

جهانی گفت:مبادی ورود این مواد به کشور از طریق کشورهای افغانستان و پاکستان بوده و قیمت آن بین ‪ ۵۰۰‬تا‪ ۳۰۰۰‬ریال در نوسان است.

جانشین دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر همچنین در این نشست خبری به آمپول‌های نورجیزک (‪ (NORGEZIC‬که به عنوان آمپول‌های ترک مواد مخدر و شل کننده عضلات وارد کشور شده‌اند ،اشاره کرد و گفت : این آمپول‌ها در اشکال ویال ( ‪ VIAL)‬وارد شده و حاوی نورجیزک ، کورتن و مورفین هستند.

وی افزود:افراد سودجو برای نفع بیشتر، اغلب در ترکیبات این آمپول‌ها از فاضلاب استفاده کرده و در اختیار معتادان قرار می‌دهند.

جهانی گفت: معمولا محل تزریق این آمپول‌ها دچار عفونت شده و بیماری‌هایی مانند ایدز و هپاتیت را ایجاد می‌کند.

وی افزود:همچنین استفاده از این آمپول‌ها باعث ایجاد شوک‌های حساسیت زا شده که در بسیاری از موارد منجر به مرگ بیمار می‌شود.

جهانی ،ایجاد سندرم کوشینگ ( ‪ (CUSHING‬را که سبب قطع ترشحات غدد فوق کلیوی می‌شود،از دیگر عوارض مصرف این آمپول‌ها ذکر کرد و گفت : با مصرف این آمپول‌ها فرد دچار اختلالات هورمونی می‌شود.

وی همچنین کوهانی شدن شکل ستون فقرات و تجمع مایع در شکم و صورت و در نتیجه ایجاد خطوط کمرنگ در ناحیه‌های مذکور و گرد شدن شکل صورت را نیز از دیگر عوارض استفاده از این آمپول‌ها دانست.

جهانی همچنین به دانه مخدر "آرکا" اشاره کرد و از آن به عنوان چهارمین ماده پرمصرف جهان بعد از تنباکو ، الکل و کافئین یاد کرد.

او گفت: حداقل ‪ ۱۰‬درصد جمعیت جهان در کشورهای آسیای جنوب شرقی از این دانه استفاده می‌کنند.

نظرات 1 + ارسال نظر
خراسانی یکشنبه 18 شهریور‌ماه سال 1386 ساعت 08:31

شبکه « ام . بى . سى » پخش آگهى سریال موهن کویتى « للخطایا ثمن » را از چند روز پیش آغاز کرده و تصمیم دارد در ماه مبارک رمضان آن را پخش کند. به نوشته سایت « جهان » این سریال ماجراى یک خانواده شیعه و دختر زیباى آنان را که نام بازیگر آن « کوثر » از القاب حضرت فاطمه زهرا(س ) است به تصویر مى کشد که با ازدواج موقت با تعداد زیادى از مردان (دست کم 300 مرد) وسایل گرانبها لباس قیمتى و خودروهاى آخرین مدل مى خرد . مادر این دختر نیز با یک خیاط آسیایى رابطه عاشقانه برقرار مى کند و خواهر وى نیز عاشق مردى متاهل مى شود. شیعیان منطقه از مراجع عظام تقلید روحانیون و... خواسته اند تا در تحرکى فورى جلوى پخش این سریال توهین آمیز را بگیرند. در یک بخش این سریال کوثر که در دفترى کار مى کند از مردى که مدیریت او را برعهده دارد مى خواهد با تغییر مذهب خود و گرویدن به تشیع باوى رابطه داشته باشد.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد