شورای اسلامی شهر رامسر و عضو آن
از: سید کمال سیدی
شهردار رامسرچگونه انتخاب شد؟
هنوز برای بسیاری از شهروندان یک پرسش اساسی بدون پاسخ مانده است و آن اینکه علیرغم گرایش افکار عمومی ،اکثریت کاندیداهاو حتی برخی از اعضای فعلی شورا به سمت انتخاب شهردار بومی چگونه چنین اتفاقی نیفتاد و شورای شهر رامسر با اکثریت نسبی دست به انتخاب شهردار غیر بومی آنهم از شرق مازندران(قائمشهر)زد؟ برای پاسخگویی به این پرسش کلیدی و پرسشهای دیگر شایسته بود شورای شهر با برگزاری نشستهای عمومی که بارها بصورت شفاهی و کتبی برآن تاکید داشته ام علاوه بر ارتباط نزدیکتر با مردم به بیان واقعیتها می پرداخت امری که متا سفانه در طول یکسال گذشته اتفاق نیفتاد و همین باعث شد که اظهار نظرهای متفاوتی در خصوص انتخاب شهردار و موضوعات مربوط به شورا در سطح افکار عمومی مطرح گردد که بسیاری بدور از واقعیت و انصاف بوده است البته این ایراد برمی گردد به خود ما که بستر مناسب جهت قضاوت منصفانه برای آحاد جامعه را فراهم نکردیم.با اینحال چون هنوز جلسه پرسش و پاسخ علیرغم طرح آن در شورا در دستور کار قرار نگرفته و از سوی دیگربه اصل شفاف سازی بر مبنای صداقت اعتقاد دارم بنا دارم در راستای تنویر افکار عمومی ابتدا در چند قسمت نحوه انتخاب شهردار( مهندس قربانی)را تشریح و پس از آن به پاسخگویی و رفع ابهام برخی ابهامات و پرسشهابپردازم.البته یاد آوری این موضوع را خالی از لطف نمی دانم که بگویم چه بسیار حرفها گفته می شود اما هر آنکس که با ذکر نام ونشان می نویسد قطعاً بیشتر از آنی که در کوچه و بازار می گوید مسئولیت می پذیرد.
پس از انتخابات سومین دوره شورای اسلامی در ۲۴ آذر ۸۵ که با حضور قریب به۴۰ کاندیدا برگزار و نتیجه آن مشخص شد وپس از فراغت اعضای فعلی از دید و بازدیدهاجمع برآن شد که در فرصت باقی مانده تا ۹ اردیبهشت ۸۶ یعنی تا زمان آغاز به کاررسمی شورا اعضا بصورت غیر رسمی نشست هایی داشته باشند تا بیشتربا دیدگاهها و برنامه ها ی یکدیگر آشنا شده تا نسبت به اجرائی شدن آن اقدام نمایند طی این مدت در حدود ۷ جلسه غیر رسمی در مکانهای مختلف از جمله : دفترآقای دکتر چاووش ثانی ،دفتر نظام مهندسی و دفتر خودم برگزار شدکه دراین جلسات موضوعات مختلفی مورد بحث وبررسی قرار گرفت از جمله : بررسی قوانین شورا وشهرداری .یادم میاد در یکی ازاین جلسات اعلام کردم که ما دو بحث چالشی ومهم پیش رو داریم (بحث انتخاب هئیت رئیسه و شهردار) که البته ابتدا بی توجه از آن عبور شد وبعد ها مشخص گردید که تا چه اندازه این دو موضوع شروع خوب شورا را مورد سوال قرار داد. بهر حال پس از گذراندن ایام نوروز ۸۶ ونزدیک شدن به زمان ۹اردیبهشت جو سنگینی جهت انتخاب هئیت رئیسه و شهردار بر مجموعه شورا حاکم شد. در چنین فضایی بود که مهندس امینی شاد موضوع فراخوان انتخاب شهردارجهت انتخاب بهترین ها را مطرح نمود آنهم در اواسط فروردین ماه و در فرصت کم باقی مانده به ۹ اردیبهشت.
پیشنهاد فراخوان انتخاب شهردار که آغاز گرفتاریهای بعدی شورا شد با مخالفت آنچنانی روبرو نشد فقط آفای گوهر رستمی نظر مخالف خود را در این خصوص اعلام کرد و من هم بی آنکه مخالفتی بکنم فقط بر انتخاب شهردار آنهم همزمان با ۹اردیبهشت تا کید داشته ام . بعد این بی آنکه بومی بودن بعنوان شرط حضور در فراخوان لحاظ شود آگهی فراخوان در یکی از روزنامه های سراسری(ایران) و هفته نامه محلی (پیک خزر)چاپ و چند پارچه نیز در سطح شهر نصب گردیدو فرصت یک هفته ای هم برای آن در نظر گرفته شد که البته پس از انقضای مدت تصمیم گرفته شد تا زمانی که شورا بصورت جدی افراد را مورد ارزیابی قرار نداده ثبت نام همچنان ادامه داشته باشد.در طی این مدت قریب ۴۰ نفر همچون کاندیداههای سومین دوره شورای شهر آمادگی خود را بصورت مکتوب و شفاهی اعلام کردند. بنا شد که ابتدا صلاحیت عمومی شرکت کنندگان با استفاده از یک سری معیارها و ویژگیها با امتیاز مشخص مورد ارزیابی قرار گیرد.به همین دلیل فاکتور هایی نظیر :نوع مدرک،مقطع تحصیلی،سابقه مدیریت،سن،بومی بودن،آشنایی به منطقه ،میزان آشنایی مسئولین از فرد مورد نظر،سابقه شهردار بودن،سابقه کار درشهرداری و...ملاک عمل جهت امتیاز دهی و ارزیابی کاندیداها قرار گیردکه برای آن مجموعاً۱۰۰ امتیاز در نظر گرفته شد. پس از ارزیابی اولیه در مرحله اول آقای حاج عبدالرحمان انصاری(شهردار سابق رامسر)با ۹۰ امتیاز بعنوان نفر اول از میان کاندیداهای غیر بومی و آقای مجید پروانه(شهردار سابق رودبار)با ۷۸ امتیاز بعنوان نفر اول از میان کاندیداهای بومی شناخته شد.
۱۰ پیشنهادی که در تاریخ ۱۹/۴/۱۳۸۶
به شورا ارائه شد اما...
با سلام
احتراماً مستدعی است پیشنهادات ذیل جهت بررسی وامعان نظر اعضای محترم در دستور کاراولین جلسه آتی شورا قرار گیرد:
1- تشکیل کمیته تحقیق جهت ارزیابی دقیق ومنصفانه عملکرد شهردار سابق وارائه گزارش آن به مردم
2- اعلام محرمانه صورت وضعیت اموال ودارائیهای هریک از اعضاء به مرجع ذیربط
3- احصاء کلیه اموال عمومی تحت ید شهرداری اعم از منقول وغیر منقول
4- افتتاح حساب به نام شورا جهت دریافت کمکهای افراد خیر حقیقی یا حقوقی
5- اختصاص حداقل یک سوم از حق الجلسه دریافتی اعضای شورا به امور خیر خواهانه وتشکیل کمیته خیریه جهت بررسی کمکهای مالی به افراد نیازمند با حضور حداقل 3 نفر از معتمدین وخیرین شهر .
6- انتقال دفتر شورا به نزدیکترین مکان مجاور شهرداری بنا به درخواستهای عدیده مردم جهت ارتباط مستمر ورونق وفتق هر چه بیشتر امور مردم.
7- حضور هر یک از اعضاء در دفتر شورا در طول هفته بصورت گردشی یا ثابت جهت پاسخگوئی به ارباب رجوع جدای از روز دیدار عمومی با مردم .
8- تشکیل جلسات در ساعات غیر اداری واحیاء فرهنگ مسوولیت پذیری با ایجاد روابط عمومی پاسخگو .
9- تشکیل جلسات شورا با اعلام قبلی کار جلسه وتبیین شرح وظایف و تقسیم کار بین هر یک از اعضاء به منظور تسریع در امور و پرهیز از تداخل وموازی کاری.
10- تفویض حق امضاء به هر یک از اعضای شورا پیرامون تایید صحت مهروامضای هئیت امنای مساجد در ذیل استشهادیه های محلی جهت پیشگیری از اطاله وقت مردم.
اعتراض به عدم سکونت شهردار
در آبان ماه ۸۶
احتراماًیکی از دغدغه ها و پیش شرطهای اعضای شورا در خصوص انتخاب شهردارساکن بودن شهردار بوده است بگونه ای که عدم حضور مستمر در شهر قطعاًدر اداره شهر بنحو مطلوب وقفه ایجاد خواهد نمود.موضوعی که بصراحت در ماده ۳ آیین نامه شرایط احراز تصدی سمت شهردار ذکر گردیده است.
با توجه به اینکه شهردار محترم پیش از انتخاب بر اقامت خود با خانواده در رامسر تاکید داشته اما متاسفانه تاکنون اقدامی در این خصوص انجام نداده است لذا مقرر فرمایید شهردار محترم حداکثر تا پایان دوره ۳ ماهه فعالیت خود (۲۴/۸/۸۶) وضعیت خود را در خصوص سکونت همراه با خانواده در رامسر روشن نماید چرا که غیبت شهردار در پایان هر هفته و ایام تعطیل به صلاح شهر نمی باشد.