ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
چگونه ماهی تازه و کهنه را تشخیص دهیم (مریسا ساکتی)
=====================
روشهای تشخیص ماهی تازه از کهنه:
1- بوی ماهی: ماهی تازه بوی علف دریایی می دهد در حالیکه ماهی کهنه بوی خود ماهی را می دهد.
2- چشم ماهی: در ماهی تازه چشم ها برجسته و شفاف است، با کهنه شدن ماهی چشم ها فرورفته و کدر می شود و لک هایی در آن بوجود می آید (لک های قرمز).
3-آبشش: در ماهی تازه صید شده آبشش ها قرمز پررنگ است، اما با کهنه شدن ماهی آبشش ها قهوه ای رنگ می شود.
4- سرپوش آبشش: در ماهی تازه سرپوش حالت ارتجاعی دارد (برگشت پذیری)، اما در ماهی کهنه وقتی سرپوش را بالا می بریم باز باقی می ماند و به حالت اولیه بر نمی گردد.
5-عضلات: در ماهی تازه صید شده عضلات حالت الاستیسیته دارد یعنی قابلیت ارتجاع دارد در حالیکه در ماهی کهنه به این صورت نمی باشد.
6- پولک: پولک ها در ماهی تازه شفاف است و جلای فلزی دارد و با یک لایه موکوس قابل شستشو پوشیده شده است با کهنه شدن ماهی این موکوس لزج می شود و به آسانی قابل شستشو نیست.
7- فلس ها: فلس ها در ماهی تازه سفت و محکم است اما با کهنه شدن ماهی فلس ها به آسانی کنده می شود.
8- شکم: در ماهی تازه شکم سفت است اما با کهنه شدن ماهی شکم شل می شود.
9- مخرج: در ماهی تازه مخرج فرو رفته است اما با کهنه شدن ماهی از مخرج مدفوع بیرون می آید (حالت پیشرفته فساد! ).
مریسا ساکتی
دانشجوی مهندسی علوم و صنایع غذایی