رامسرنیوز Ramsarnews اخبار رامسر

نخستین پایگاه اینترنتی خبری - تحلیلی شهرستان رامسر

رامسرنیوز Ramsarnews اخبار رامسر

نخستین پایگاه اینترنتی خبری - تحلیلی شهرستان رامسر

چگونه ماهی تازه و کهنه را تشخیص دهیم (مریسا ساکتی)

چگونه ماهی تازه و کهنه را تشخیص دهیم (مریسا ساکتی)

 =====================

روشهای تشخیص ماهی تازه از کهنه:  

1- بوی ماهی: ماهی تازه بوی علف دریایی می دهد در حالیکه ماهی کهنه بوی خود ماهی را می دهد. 

2- چشم ماهی: در ماهی تازه چشم ها برجسته و شفاف است، با کهنه  شدن ماهی چشم ها فرورفته و کدر می شود و لک هایی در آن بوجود می آید (لک های قرمز). 

3-آبشش: در ماهی تازه صید شده آبشش ها قرمز پررنگ است، اما با کهنه شدن ماهی آبشش ها قهوه ای رنگ می شود. 

4- سرپوش آبشش: در ماهی تازه سرپوش حالت ارتجاعی دارد (برگشت پذیری)، اما در ماهی کهنه وقتی سرپوش را بالا می بریم باز باقی می ماند و به حالت اولیه بر نمی گردد.  

5-عضلات: در ماهی تازه صید شده عضلات حالت الاستیسیته دارد یعنی قابلیت ارتجاع دارد در حالیکه در ماهی کهنه به این صورت نمی باشد. 

6- پولک: پولک ها در ماهی تازه شفاف است و جلای فلزی دارد و با یک لایه موکوس قابل شستشو پوشیده شده است با کهنه شدن ماهی این موکوس لزج می شود و به آسانی قابل شستشو نیست. 

7- فلس ها: فلس ها در ماهی تازه سفت و محکم است اما با کهنه شدن ماهی فلس ها به آسانی کنده می شود. 

8- شکم: در ماهی تازه شکم سفت است اما با کهنه شدن ماهی شکم شل می شود. 

9- مخرج: در ماهی تازه مخرج فرو رفته است اما با کهنه شدن ماهی از مخرج مدفوع بیرون می آید (حالت پیشرفته فساد! ).

مریسا ساکتی

دانشجوی مهندسی علوم و صنایع غذایی

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد